De Speeltuin - Stichting Speeltuin Leonardus

Ga naar de inhoud
de speeltuin
Speeltuin Leonardus
Een uitzonderlijke speeltuin, gelegen aan de Mgr. Swinkelsstraat 24, in de binnenstad van Helmond. De speeltuin werd opgericht in 1955 en wordt draaiende gehouden door een grote groep vrijwilligers.

Veiligheid
Veiligheid staat bij ons op de eerste plaats. Dagelijks is er dan ook toezicht aanwezig om de fanatieke en onstuimige jeugd, in goede banen te leiden. In het midden van de speeltuin is er een gedeelte voor de kleintjes omheind, zodat de ouders deze kinderen niet uit het oog verliezen.
Om letsel zoveel mogelijk te voorkomen, ligt onder ieder toestel hoger dan 1 meter, een speciale ondergrond
Toegankelijkheid
In 2004 is de speeltuin aangepast zodat ook kinderen met een handicap zich goed kunnen vermaken. Zo zijn er speciale toestellen geplaatst en loopt er door de speeltuin een pad waar je met een rolstoel gemakkelijk overheen kunt. Aan de ingang van de speeltuin zijn 2 invalidenparkeerplaatsen gemaakt.

Slecht weer accommodatie
In een 250 vierkante meter overdekte bouwstoep, met 7.000 houten bouwstenen, kunnen de kinderen bij slecht weer zich uitstekend vermaken.

Waterpartij
maar zeker ook bij mooi weer is de speeltuin een bezoek meer dan waard. In 2014 is een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan, Een leuk speel- en doe plaats waar kinderen lekker hun gang kunnen gaan en even kunnen afkoelen van het warme weer.
Kantine / Snoepwinkel
In de kantine en snoepwinkel kan je bij een van onze vrijwilligers tegen een voordelige prijs een heerlijk kopje koffie of thee of een andere consumptie krijgen. In 2009 is het nieuwe entreegebouw geopend, hierin is ook een nieuwe snoepwinkel te vinden waar zowel voor groot als klein het nodige te verkrijgen is.

Sinds kort verkopen wij ook "Gezond Snoep" in de vorm van appels, mandarijnen en ander seizoensfruit. Dit gezonde fruit wordt verkocht op de woensdagmiddagen en kost tussen de 25 en 50 cent per stuk..  dus loop niet eens alleen maar naar het snoep-winkeltje voor zo'n lekker ijsje maar neem ook eens een gezond snoepje.


Eten en drinken
Het is niet toegestaan om onder het afdak zelf meegebracht eten en drinken te nuttigen.

Activiteiten
Speeltuin Leonardus organiseert door het jaar allerlei andere activiteiten, onder andere, Fancy Fair, speeltuinmarkt, avondvierdaagse, kindermiddagen, St. Nicolaasmiddag, kerstmarkt, paaseieren zoeken en nog diverse andere activiteiten.
Neem een kijkje op onze activiteiten pagina voor een overzicht omtrent de meest actuele activiteiten en hopelijk zien we jou op een van deze activiteiten.
Op weg naar een rookvrije generatie.
"he bah, ligt er weer zo'n vieze peuk in de speeltuin...". Wat zou het fijn zijn als we de spelende kinderen dit konden besparen.

Om dit te bereiken is speeltuin Leonardus "Op weg naar een rookvrije generatie" want ook in een kinderspeeltuin passen spelen en roken niet bij elkaar.
In de speeltuin is tevens een mooie beweegtuin aanwezig waar dagelijks door vele sporters gebruik van wordt gemaakt, in het verlengde hiervan past een rookvrij-beweegtuin hier prima in.

met ingang van 1 maart 2021 gaan we aan de slag om het gehele terrein van speeltuin Leonardus rookvrij te maken, zowel binnen als buiten en ook in en om de entreepoort.

Op deze manier geven we het goede voorbeeld aan de kinderen, maken we roken minder normaal en minder aantrekkelijk voor kinderen en voorkomen we dat kleine kinderen sigaretten oppakken en in hun mond stoppen.
Op deze manier geven we het goede voorbeeld aan de kinderen, maken we roken minder normaal en minder aantrekkelijk voor kinderen en voorkomen we dat kleine kinderen sigaretten oppakken en in hun mond stoppen.

Roken past niet op een speelplek voor kinderen. Een rookvrije speelplek biedt kinderen een veilige omgeving waarin zijn zich kunnen ontwikkelen in goede gezondheid.
hiermee dragen we bij aan het realiseren van een Rookvrije Generatie, een generatie kinderen die volledig rookvrij kan opgroeien.
Kinderfeestjes
Voor kinderen die een feestje te vieren hebben is er een speciaal arrangement aanwezig. Om zeker te zijn van een plaats raden wij je aan om dit voortijdig te bespreken.
Het arrangement bestaat uit: Voor ieder kind 2 pakjes drinken, een snoepzak en een zakje chips. Voor de jarige is er een cadeautje. Voor de kinderen en 2 volwassenen is de entree van de speeltuin hierbij inbegrepen.
alle overige volwassenen die dit kinderfeestje bezoeken geldt de entree van € 1,65 per persoon

het kinderfeestjes kost € 5,50 per kind

Entree
Kinderen t/m 1 jaar gratis
Kinderen van 2 t/m 12 jaar
Woensdag, vrijdag, zaterdag, zondag € 2,50
Maandag, dinsdag en donderdag € 2,00
Tijdens vakanties en op feestdagen € 2,50

Volwassenen € 1,65 - dit is incl een gratis kopje koffie of thee

Leden hebben, op vertoon van het speeltuin pasje gratis toegang.
Kinderen onder de 8 jaar dienen begeleid te worden door een volwassene.

voor groepen van meer dan 20 personen bedraagt de entree € 2,00 per kind.

Honden zijn helaas niet toegestaan

Lidmaatschap
De entree tot onze speeltuin is gratis voor kinderen tot 2 jaar. Dus wanneer uw kind 2 jaar is moet je entree gaan betalen of je wordt lid van de Stichting Speeltuin Leonardus.
Wat krijgt je voor jou lidmaatschap terug:

  • Kinderen tot en met 12 jaar hebben vrij entree tijdens de openingstijden van de speeltuin
  • 2 volwassenen hebben gratis entree tot de speeltuin, ook zij krijgen hiervoor een pasje
  • Vanaf 6 jaar gratis deelname aan hobbyclub in de wintermaanden.
  • Tot en met 8 jaar gratis deelname St. Nicolaasmiddag
  • Minstens tweemaal per jaar een overzicht van de activiteiten.

Voor de inschrijven hebben we onderstaande gegevens nodig:
Voor- en achternaam van het/de kind(eren)
Geboortedatum
Adresgegevens
Pasfoto van het kind
Telefoonnummer van een ouder/verzorger
Eventueel e-mail adres van een ouder/verzorger

Betaling contributie:
De kosten voor een heel seizoen bedraagt per kind € 18,50 met het maximum bedrag van € 55,00 per gezin, ongeacht het aantal bij u inwonende eigen kinderen!

Inschrijving:
Op Woensdagmiddag en Vrijdagmiddag van 14.00 uur tot  16.00 uur in de speeltuin.

Adreswijzigingen
Adreswijzigingen, telefoonnummerwijzigingen, gezinsveranderingen en andere van deze zaken kunt u doorgeven aan ons bestuurslid ledenadministratie.


Inlichtingen
Voor inlichtingen kan je terecht bij:

Telefoonnummer speeltuin: 0492 - 533 540
e-mailadres van de speeltuin:   info@speeltuinleonardus.nl

Secretariaat
Mgr. Swinkelsstraat 24
5701XM Helmond
secretariaat@speeltuinleonardus.nl
A
Adres gegevens
mgr. swinkelsstraat 24
5701 XM Helmond
a
contact gegevens
T: 0492 533 540
E: info@speeltuinleonardus

Terug naar de inhoud